Подання супів Супницю з супом офіціант ставить на підсобний столик і потім переливає суп у підігріті глибокі тарілки. За бажанням відвідувача супницю можна ставити на стіл на дрібну тарілку, поклавши біля супниці на пиріжкову тарілку ополоник.

Прозорі бульйони та інші легкі супи, а також супи-пюре подають у чашці з однією або двома ручками (варіант – у суповій тарілці). При цьому не завадять підставочні тарілки або таці. Вміст чашки черпають десертною ложкою, яку слід тримати у правій руці. При цьому саму чашку потрібно розвернути ручкою вліво.

Не можна нахиляти тарілку, щоби з'їсти залишки. Правильно залишити небагато супу на дні тарілки. Не можна нахилятися до тарілки та ложки Не можна відсувати від себе порожню страву після завершення трапези. Візьміть ложку правою рукою, опустіть у суп біля ближнього краю та зачерпуйте від себе, ведучи ложку до далекого краю тарілки.