Часник та лавровий лист теж досить універсальні приправи для риби. Запашний перець ідеальний для маринадів. Кріп особливо підійде для страв російської кухні. Для страв в азіатському стилі з риби та морепродуктів добре використовувати перець чилі, кінзу та імбир.

Щоб прибрати неприємний запах річковий риби, який багатьом не подобається, у юшку необхідно додати горілку з розрахунку на 1 літр води – 30 мл горілки. Вливати горілку потрібно трохи, столовою ложкою. На цьому етапі приготування юшку потрібно посолити.

Приправи до червоної риби – фенхель, базилік, розмарин, куркума, чебрець, паприка, чорний перець. Приправи до білої риби – аніс, материнка, меліса, майоран, шавлія, білий перець. Приправи до річкової риби – чебрець, паприка, часник, червоний перець, каррі.