Насіння перед смаженням обов'язково треба промити. Причому робити це треба під проточною водою: насипати насіння в друшляк і мити під струмінь теплої води, перебираючи насіння руками. Промите насіння перекласти на рушник і трохи просушити.6 Jul 2017

2. Використовуйте блендер, щоб очистити насіння швидко

  1. Закиньте насіння у блендер. …
  2. Висипте насіння у тарілку з водою, зачекайте 5 хвилин: за цей час лушпиння спливе на поверхню, а насіння потонуть.
  3. Зніміть лушпиння за допомогою ложки, відокремте насіння від води за допомогою сита.

9 Aug 2020

У домашніх умовах впоратися з відділенням лушпиння від насіння легко. Ось як очищають підсохлі насіння соняшнику та гарбуза: кладуть у блендер і включають прилад на 10-20 секунд. Потім одержану суміш заливають водою на 5 хвилин. Легка шкаралупа спливає на поверхню, а важке насіння лежить на дні.

Вступ Насіння соняшнику та гарбуза у сирому вигляді дуже корисні для нашого організму, вони також ефективно використовуються в медичних цілях. Але в будь-якому разі перед вживанням їх треба очистити від шкірки.