Шлях перший (і найправильніший) дізнайтеся свою вагу, потім тиждень записуйте всю їжу. Потім складіть усі калорії та розділіть на сім (за кількістю днів). Так ви визначите середньодобову калорійність. Якщо за цей період вага вашого тіла не змінилася, то цей показник можна брати за точку відліку. Mar 21, 2019
Виглядає вона так: В г блюда = А калорій; 100 г = Х ккал. Кількість ккал у 100 грамах = А х 100: Ст.
BMR = 447,6 + (9,2 × вага в кг) + (3,1 × зростання в см) – (4,3 × вік у роках). Наприклад, 25-річному чоловікові з вагою 72 кг та зростом 178 см потрібно 1765 калорій для забезпечення всього організму енергією.
загальна калорійність страви / вага страви = калорійність однієї порції / 100 г. З цієї пропорції отримуємо універсальну формулу для розрахунку калорійності страви: загальна калорійність страви * 100 / вага страви = калорійність 100 г.