Сушіння відбувається в два етапи: Перші 5 годин гарбуз необхідно сушити за температури 55 – 60 градусів. Після чого часточки перевертають і дають їм повністю охолонути. На заключному етапі температуру збільшують до 75 – 80 градусів та продовжують сушіння до повної готовності.

Можна протерти гарбуза спиртом. Далі гарбуза потрібно помістити у темне місце з гарною вентиляцією. На плоди не повинні падати прямі сонячні промені. Через тиждень кірка гарбуза висохне і декоративні гарбузи можна буде дістати і перемістити в інше місце, щоб тепер уже висихала начинка.

При температурі 60-65 ° С сушіть м'якоть гарбуза до готовності. Залежно від потужності електросушарки на це може піти від 15 до 24 години. Перевертайте гарбуз раз на кілька годин, щоб вона не прилипала до ґрат.

Часто сім'я не може використовувати швидко всю гарбуз. І щоб зберегти частину, що залишилася гарбузаїї можна висушити і потім додавати в супи, випічку, використовувати для приготування соусів. Висушена гарбуз по максимуму зберігає вітаміни та мінерали і тому сушіння є відмінним надійним способом зберігання. гарбуза.