У середньому локшина вариться 4-5 хвилин. Якщо вона дуже вузька, може вистачити і 3 хвилини, а ширшій і товстішій, можливо, знадобиться 6–7. Орієнтуйтесь на стан макаронних виробів: готова локшина розвариться та буде м'якою. Якщо локшина покупна, краще слідувати інструкції на упаковці.Jun 11, 2020

Перед варінням макарони каструля заповнюється приблизно на 70%. Далі воду слід довести до кипіння. Після того, як вода закипіла, її слід посолити та зменшити вогонь. Наступним кроком у каструлю висипаються макарони та періодично помішуються, щоб вони не злиплися.

Зазвичай вермішель вариться 3-5 хвилин. Але краще орієнтуватися на час, вказаний на упаковці. Слідкуйте, щоб макаронні вироби не розварилися, та спробуйте їх на смак.

У киплячу воду кладемо нашу домашню локшину та варимо, помішуючи, на середньому вогні 8-10 хвилин. Слідкуємо, щоб локшина не прилипла на дно. Готову домашню локшину виймаємо шумівкою (промивати не потрібно).