Від часу варіння буде залежати щільність жовтка:

  1. 4-5 хвилин необхідно для яєць некруто.
  2. 6 хвилин для заварних і твердих яєць некруто.
  3. 7 хвилин для вершкових яєць круто.
  4. 8 хвилин для твердих, але вершкових яєць.
  5. 9 хвилин для дуже твердих яєць, зварених круто.

Feb 3, 2022

Якщо яйця опускаємо в киплячу воду – варимо лише 1 хвилину, вимикаємо вогонь та витримуємо 7 хвилин. круто яйця зварити простіше, але тут є свої правила. Щоб зварити правильно, яйця кладемо в холодну воду і через 1 хвилину після закипання, зменшивши вогонь, варимо 7-8 хвилин.

Курячі яйця круто варимо 10-12 хвилин, перепелині від 4 до 5 хвилин, качині – 12-15 хвилин, гусячі – до 17 хвилин. Курячі яйця некруто варимо 3-5 хвилин, перепелині від 2 до 3 хвилин, гусячі готуємо – до 5 або 6 хвилин. Щоб яйця швидше охолонули і легше чистилися, слід помістити в дуже холодну воду.