Щоб позбавити риб'ячу тушку від неприємного запаху річки, потрібно не так вже й багато. Наприклад, очищену та випатрану рибу залити водою, розведеною з оцтом (1 до 1), пересипати лавровим листом або нарізаною цибулею і залишити на три години. Також позбутися неприємного запаху можна, якщо натерти рибу лимоном. Mar 29, 2021

Якщо збираєтесь рибу смажити, є такий спосіб: молоко змішайте у пропорції 2:1 з водою, злегка підсоліть, залийте цим розчином очищену рибу – Філе зі шкірою або стейк, і потримайте 8-10 годин у холодильнику. Сольовий розчин все витягне!

Рибний дух добре видаляється оцтом. З різних поверхонь запахи від риби забираються пивом, яким протирається кухонний посуд. У роті від запаху можна позбутися свіжої петрушки. З рота запахи нейтралізуються полуницею чи яблуком, парою зерен кави.

А тепер поради: година-півтора вимочувати рибу у міцному чорному чаї (заварці) або розчині оцту 7% (1:1) з водою зробити концентрований розчин води із сіллю. Вимочити у ньому півгодини і добре промити тушку