Лікування чутливості до глютену та пшениці полягає в дотримання безглютенової дієти. При цьому, на відміну від целіакії, в даному випадку не потрібне таке суворе дотримання цієї дієти на постійній основі. Пацієнт повинен дотримуватись безглютенової дієти протягом не менше одного або двох років.

Непереносимість глютену (Целіакія) – аутоімунне захворювання. Імунна система реагує на глютен при його попаданні в організм, що призводить до запалення у шлунково-кишковому тракті. При целіакії продукти навіть з невеликою кількістю гліадину можуть викликати діарею, здуття, втому, запори, нудоту та блювання.

Їжте протизапальні продукти – глютен викликає запалення у тонкій кишці, тому рекомендуються продукти, що його зменшують. До них належать паприка, ананас, папайя, гранат, ягоди. Пийте імбирний чай – імбир також діє як протизапальний засіб.

Вилікувати харчову непереносимість не можна, можна, можливо пом'якшити наслідки: на якийсь час виключити продукти, які організм не засвоює. Якщо самопочуття покращується, можна, можливо з упевненістю сказати – проблема в непереносимості продукту.