Опис послуги Опис: Оксалати є похідними щавлевої кислоти, що надходить з їжею, і кінцевим продуктом аскорбінової метаболізму кислоти та гліцину. До 99% що надійшла з їжею в організм щавлевої кислоти виводиться із сечею за 36 годин.
У ряді досліджень вказується, що нетривале варіння високооксалатних продуктів (шпинат, мангольд та ін. зелень) з наступним зливом води, в якій готувалася зелень, дозволяє позбутися значної частки розчинних оксалатів (Від 30 до 87%).
Дозволяються: банани, яблука (крім антонівки), груші, кизил, сливи, айва, персики, абрикоси, полуниця, всі баштанні культури, картопля, білокачанна капуста, огірки, баклажани, гарбуз, сочевиця, компоти, киселі та муси; хліб: (пшеничний, житній, вироби з борошна, особливо грубого помелу із пшеничними висівками); супи; …