Я смажитиму рибу, обваляти її в кукурудзяній муці, але можна її замінити на звичайну. Я мойву використовую цілу – не потрошу і залишаю голову. Мойву потрібно вимити, викласти в миску та залити холодною водою, залишити на 15 хвилин. За цей час вже піде половина неприємного запаху.

М'ясо мойви має характерний рибний смак, пахне морем.

Мойву слід розморозити, почистити і викласти на паперовий рушник, щоб пішла зайва волога. Кожну рибку обваляти в обраному паніруванні, змішаному з невеликою кількістю солі, і викласти на сковороду з розігрітою олією. Смажити рибу треба із двох сторін, по 3-4 хвилини з кожної.

Мойва свіжоморожена 25/35 – купити за ціною: 325 руб./кг в інтернет-магазині "Рибоєдів"