Головна особливість харчового 3D– принтера полягає у використовуваній сировині: замість типографічного чорнила пристрій заправляють їстівними інгредієнтами. У базі даних зберігається велика кількість різних рецептів, а для того, щоб надрукувати страву, потрібно просто вибрати один з них та активувати процес друку.Apr 7, 2021
Як друкують їжу на 3D–принтері Це видавлювання в'язкого матеріалу через форму — приблизно так і працює простий харчовий принтер. На перший погляд, технологія проста. У спеціальні капсули закладають готові інгредієнти та екструдери створюють тривимірну модель страви.
Харчовий принтер друкує зображення і на шоколаді, марципані, вафлях, кремах, вершках та цукровій пудрі.
Принцип дії 3D принтера полягає в послідовному накладенні найтонших шарів витратного матеріалу (пластику, або металевої пудри і так далі). Шар за шаром створюється фізичний об'єкт. При цьому варто відзначити, що така технологія виготовлення моделей відрізняється високою швидкістю.