Суть методу є підведення до біологічних тканин змінного струму високої щільності та подальшого їх нагрівання та плавлення, що призводить до роз'єднання. Так формується розріз. Під час електричної дії може бути отримано два ефекти – різання та коагуляція.Jul 28, 2017

Електричні ножі можуть не тільки нарізати рівними скибочками ковбасу, сир чи хліб, а й справляються із замороженим м'ясом, легко обробляють на однакові шматки рибу. Чому гострий ніж легше ріже? Тонка кромка має меншу площу поверхні.

Ніж електричний кухонний – це те, що прискорить та полегшить процес приготування будь-якої страви. Прилад швидко, без зусиль без крихт наріже на скибочки різної величини як м'ясо з морозилки, так і хліб. А ще за лічені миті перепиляє кістку. Цей аксесуар спрощує і робить швидкою нарізку товарів.

Електрокоагулятор (коагулятор електрохірургічний, медичний коагулятор, ЕХВЧ, електроніж і т. д.) – високочастотний хірургічний апарат, призначений для розтину тканин та зупинки кровотеч.