Харчове золото – це добавка, яка широко використовується в кондитерському ремесла та кулінарії. Незважаючи на те, що саме по собі золото – це не харчовий продукт, у вигляді харчового, очищеного сусального золота він абсолютно безпечний для їди, що підтверджено необхідним для таких випадків сертифікатом якості.

Приклеюємо сусальне золото до торта. Для цього прикладаємо фольгу до мастики та акуратно розгладжуємо через папір в одному напрямку. Змочуємо сусідню ділянку, не торкаючись золотого покриття. Інакше воно легко порветься.

Зберігання та використання в їжу сусального золота Харчове золото не має смаку та запаху. Допустима добова норма золота для організму не визначається. Упаковано листове золото у самі книжки (у яких продається), а золото у пластівцях або порошку упаковано у спеціальні баночки. Термін зберігання харчового золота -1 рік.