Кондитер займається приготуванням різних видів тіста, начинок, кремів, декору, за заданою рецептурою, випікає та прикрашає продукцію і так далі. Це високоякісні, різноманітного виду, смаку та аромату харчові продукти.

Розкид доходів початківців та досвідчених кондитерів досить великий. Якщо майстер-початківець після того, як закінчить відповідне курси або майстер-класи, може розраховувати не більше ніж на 10 тисяч рублів на місяць, то досвідчені кондитери цілком здатні заробляти від 80 тисяч карбованців на місяць і більше.

Що повинен знати кондитер

  • вміти готувати солодощі за існуючими рецептами і технологіями;
  • правильно обробляти інгредієнти на підготовчому етапі;
  • гармонійно оформляти готові страви;
  • слідувати чітким інструкціям виробництва.

У базовий набір початківця кондитера входять:

  • качалки;
  • сито;
  • Вінчик;
  • лопатка силіконова;
  • кисті кулінарні;
  • скребки та шпателі;
  • форми для випікання роз'ємні;
  • кондитерський мішок із насадками;