Кондитер займається приготуванням різних видів тіста, начинок, кремів, декору, за заданою рецептурою, випікає та прикрашає продукцію і так далі. Це високоякісні, різноманітного виду, смаку та аромату харчові продукти.
Розкид доходів початківців та досвідчених кондитерів досить великий. Якщо майстер-початківець після того, як закінчить відповідне курси або майстер-класи, може розраховувати не більше ніж на 10 тисяч рублів на місяць, то досвідчені кондитери цілком здатні заробляти від 80 тисяч карбованців на місяць і більше.
Що повинен знати кондитер
- вміти готувати солодощі за існуючими рецептами і технологіями;
- правильно обробляти інгредієнти на підготовчому етапі;
- гармонійно оформляти готові страви;
- слідувати чітким інструкціям виробництва.
У базовий набір початківця кондитера входять:
- качалки;
- сито;
- Вінчик;
- лопатка силіконова;
- кисті кулінарні;
- скребки та шпателі;
- форми для випікання роз'ємні;
- кондитерський мішок із насадками;