Відварити подосиновики можна в каструлі, мікрохвильовій печі та мультиварці. Варять подосиновики приблизно 20 хвилин у трохи підсоленій воді. Дуже важливо першу воду при варінні подосиновиків злити, оскільки після закипання утворюється сильна брудна піна. Варені підсиновики можна одразу використати або заморозити на зиму.
Білі гриби, підберезники та подосиновики достатньо очистити від гілочок, листя та хвої. Після цього капелюшок кожного гриба потрібно розрізати на дві частини, відокремивши його від ніжки. Після чого гриб треба оглянути на наявність невеликих дірочок. Якщо вони є, то в грибах побували грибні черв'яки.
у каструлі – 20-25 хвилин; у мультиварці – 25-30 хвилин; у мікрохвильовій печі — 15–20 хвилин.