Робити це краще руками, без допомоги будь-яких інструментів. Візьміть невеликий гострий ніж і розріжте черевну порожнину до хвоста. Робити це слід одним єдиним рухом після того, як ніж був введений досить глибоко в черевце. Швидко та чітко обробіть таким чином усі тушки.
Також не рекомендується їсти мойву з головою, плавцями та кістками, так як вони накопичують у собі максимальну кількість шкідливих речовин. Крім того, купувати мойву слід лише у спеціалізованих магазинах». Як правильно зберігати цю рибу?
Луска на мойве відсутня, тому видаляти шкіру не потрібно. Відріжте ножем голову та всі плавці. На цьому етапі чищення у багатьох закінчується. При такому способі чищення ікра риби залишається всередині і риба після смаження буде ніжнішою.