Тушку карася почистіть звичайним способом. Потім візьміть гостро заточений ніж та зробіть дуже часті глибокі паралельні надрізи на всій поверхні риби. Завдяки такій маніпуляції всі кістки в процесі смаження руйнуватимуться за рахунок впливу високої температури і від них не залишиться і сліду.

Рибу поміщають у каструлю і виливають її тіло окріпщоб вода повністю покрила рибу. Потім після окропу занурюють рибу у холодну воду. Після цього достатньо провести ножем проти зростання лусочок і легко знімуться, при цьому не забруднюючи поверхню. Метод особливо ефективний для молодої та дрібної риби.

Чищення риби здійснюйте так:

  1. Підготуйте робоче місце. …
  2. Видаліть плавці. …
  3. Промийте рибу холодною водою, щоб видалити слиз, покладіть її на стіл.
  4. Тримайте рибу за хвіст однією рукою. …
  5. Видаліть луску з основи хвоста, в області плавників і з того місця черевця, яке примикає до голови.