· Жовток можна давати тільки звареним круто. Не потрібно використовувати сіль чи цукор. Достатньо зварити яйце, витягти жовток і добре розім'яти його до пюреподібної консистенції.. · Для підгодовування до року можна використовувати тільки свіжі курячі або перепелині яйця.

Найкраще почати давати невеликий шматочок добре звареного курячого чи перепелиного жовтка. Розмір першої порції становить приблизно 1/10 курячого або 1/5 перепелиного яйця. Протягом тижня її можна збільшити до 1/4 та 1/2 відповідно.

Продукт потрібно додавати в меню малюка акуратно: ¼ частина звареного жовтка можна дати вперше приблизно 7 місяців. Яєчні жовтки містять незамінні для фізичного та психічного розвитку крихітки амінокислоти, вітаміни Д, А, В12, В3, В2, Е, РР, йод, залізо, фосфор та калій.

У сім місяців дитині можна дати не більше чверті жовтка в день. Почніть із невеликого шматочка – 1/8 -1/10 жовтка. Протягом тижня доведіть до дозволеного обсягу порції 1/5–1/4 жовтка. З'їсти жовток у чистому вигляді малюк не зможе.