мелений корінь куркуми добре поєднується: з овочами, особливо з кабачком, гарбузом, капустою, картоплею, сочевицею; з крупами – найчастіше її додають у страви на основі рису; з молочними продуктами (молоком, йогуртом, кефіром) – завдяки додаванню спеції покращується травлення, знижується вага, т. Nov 5, 2021

Приправа надає страві насичений колір та приємний аромат. Також куркуму додають при приготуванні курки каррі або крупи булгур. Часто готують напої з додаванням куркуми – чай, смузі, гаряче молоко, які діють зігріваюче і допомагають легше заснути. Куркума добре поєднується з м'ясними стравами та овочами.

Простіше простого. На склянку теплої води (40-50 градусів) додайте 1/2 чайної ложки куркуми (добова доза не повинна перевищувати 3 грамів). Цей ранковий коктейль можна присипати чорним перцем – він каталізує дію куркуміну (робити це варто, тільки якщо у вас немає проблем із ШКТ).

Цікаво, що продукти, приготовані в куркумі, мають більший термін зберігання. А через гарний, яскраво-жовтий колір страва набуває привабливого вигляду і аромату. Ця спеція чудово поєднується з будь-яким м'ясом, особливо яловичиною, бараниною, куркою.