Приправа надає страві насичений колір та приємний аромат. Також куркуму додають при приготуванні курки каррі або крупи булгур. Часто готують напої з додаванням куркуми – чай, смузі, гаряче молоко, які діють зігріваюче і допомагають легше заснути. Куркума добре поєднується з м'ясними стравами та овочами.
Простіше простого. На склянку теплої води (40-50 градусів) додайте 1/2 чайної ложки куркуми (добова доза не повинна перевищувати 3 грамів). Цей ранковий коктейль можна присипати чорним перцем – він каталізує дію куркуміну (робити це варто, тільки якщо у вас немає проблем із ШКТ).
Цікаво, що продукти, приготовані в куркумі, мають більший термін зберігання. А через гарний, яскраво-жовтий колір страва набуває привабливого вигляду і аромату. Ця спеція чудово поєднується з будь-яким м'ясом, особливо яловичиною, бараниною, куркою.