В ході формування коник нагрівають у спеціальній печі до температури приблизно 95 градусів. Після цього коник одягають на ногу і щільно зашнуровують, приділяючи особливу увагу п'яті. Нагріті та зашнуровані ковзани необхідно тримати у фіксованому положенні під кутом 90 градусів на ногах приблизно 15 хвилин.16 Oct 2020

Охолодження ковзанів (10-15 хвилин) Через 10-15 хвилин ковзани вже повністю остигають і можуть бути зняті. – При знятті ковзанів необхідно максимально звільнити корпус ковзанів від шнурків, щоб при вилученні стопи не пошкодити стінки ковзана. Через годину після формування ковзани готові для використання.

Коник повинен сидіти якомога щільніше. Правильно підібраний розмір не дозволяє стопі з'їжджати вперед або переміщатися з одного боку. Черевик повинен щільно сидіти на нозі, а пальці ніг – лише злегка торкатися внутрішньої сторони мису ковзанаале не тиснути і не заважати.

Не повинні вони й бовтатися: у таких ковзанахнезважаючи на щільні шкарпетки, нога буде погано зафіксована, стійкість знизиться. П'ята має бути притиснута до задньої частини черевика, халява – щільно обхоплювати ногу. Якщо при дотриманні цих умов вам комфортно у вибраних ковзанахотже, вони вам підходять.