Корінь: –місо-….Морфологічні та синтаксичні властивості

відмінокод. год.мн. год.
Їм.місомісо
Р.місомісо
Д.місомісо
Ст.місомісо

Місо (Яп. 味噌) – продукт традиційної японської кухні, найчастіше у вигляді густої пасти. Місо виробляється шляхом бродіння соєвих бобів, рису, пшениці або суміші з них за допомогою спеціального виду цвілевих грибів Aspergillus oryzae (яп. 麹, 麹菌 кодзи-кін).

Заговорили про місоКоли виявили, що злаки або боби, які ферментували особливим чином і розтирали в пасту, надають їжі особливий смак, знезаражують їжу, тим самим роблячи її корисною. Однак, відкриття місо відбулося у Китаї.