Сироп агави в чистому вигляді можна вживати з вафлями та млинцями, додавати до різноманітних десертів, коктейлів. Часто його додають у каву чи чай замість цукру.

Також він покращує апетит, допомагає вилікувати хронічний гастрит та коліт. Сік та нектар агави рятує від головного болю та невралгії, а настоянка з використанням соку, нанесена на тіло, може допомогти у лікуванні радикуліту.

сироп агави у півтора рази солодше цукру, то його потрібно менше, а значить підсумкова калорійність буде ще нижчою. Низький глікемічний індекс сиропу агави пояснюється тим, що в ній практично немає глюкози, а фруктоза хоч і солодша, але дуже незначно впливає на рівень цукру у крові.

Мексиканці вживають в їжу листя та стебла агави, З соку рослини виробляють цукор, патоку, алкогольні напої (текілу та ін). А сироп, виготовлений із соку цієї рослини, чудово замінює цукор. Його аромат такий, як у меду, але ще й із карамельними нотками.