Якщо вам подали цілого їжака, їсти його потрібно десертною ложкою прямо з панцира. У голкошкірих їстівна ікра і червонувато-жовтогаряча м'якоть, що прилягає до панциря. Соуси та жовток можна додавати в панцир.Mar 12, 2020

Частки помаранчевих ікринок можна покласти на половинки варених перепелиних яєць або скибочки огірка та є як закуску. Для сніданку та перекушування можна приготувати оригінальний паштет з ікри їжаків, бринзи та моркви, а якщо нафарширувати їм яйця або солодкий перець, то вийде чудова закуска для святкового столу.

Готувати морських їжаків не потрібно. Їх їдять у сирому вигляді, збризкуючи їстівні начинки соком лайма. Для цього користуються звичайними їдальнями, якими вичерпують ікру та інші частини безпосередньо з панцира.

Оптимальна порція свіжої ікри морських їжаків для поживи за один раз це 70-120 г, залежно від апетиту. У деяких японських ресторанах в Іспанії подають ікру морського їжака у стилі «сашимі», тобто у сирому вигляді, але повністю готовою до вживання, іноді приправленою пікантними соусами.