Вживання Прийнято копчену мойву ставити на стіл у цільному вигляді. Її можна з'їсти з головою та хвостом. Можна просто випатрати, витягнути хребет.

У кулінарії мойва цінується за те, що її можна не обробляти і не потрошити, а також ніжне жирне м'ясо. Їсти її можна цілком, разом із головою та хвостом. При варінні мойву краще класти вже в киплячу воду та готувати на повільному вогні.

Користь копченої мойви Корисні властивості забезпечуються вмістом якісного амінокислотного профілю, куди входить цистеїн, метіонін, треонін і лізин. Вітаміни B12 і D вигідно доповнюються жирними кислотами Омега-3 та Омега-6, що несе величезну користь для зору, серця та мозку.

Робити це краще руками, без допомоги будь-яких інструментів. Візьміть невеликий гострий ніж і розріжте черевну порожнину до хвоста. Робити це слід одним єдиним рухом після того, як ніж був введений досить глибоко в черевце. Швидко та чітко обробіть таким чином усі тушки.