Відриваємо голову (разом з нею кишочки), потім плавнички, очищаємо від луски та їмо! М'яско добре відходить від хребта, жодної кісточки не потрапить!11 Dec 2015

Користь і шкода У ній багато вітамінів, наприклад вітамін С, Е, рідкісний, але важливий вітамін B12, також є й інші вітаміни групи B. салаці міститься калій, магній, йод, фосфор, кальцій, фтор, мідь. У копченої салаки високий вміст білка, якщо незамінні амінокислоти.

Салака містить 28% протеїну, що сприяє регенерації тканин і є основною поживною речовиною для людини. М'ясо копченої салаки містить амінокислоти. Також салаку багата на жирну кислоту омега 3, яка перешкоджає розвитку серцево-судинних захворювань і зменшує рівень холестерину в крові.

Чи потрібно чистити салаку? І як посмажити дрібну рибку на сковороді, щоб вона вийшла з хрусткою скоринкою, але залишилася соковитою, не пересушеної? Потрошити дрібну рибу зовсім не обов'язково. Як правило, салаку невеликого розміру та з ікрою – її можна, можливо залишити цілою, посмажити разом із головою.