Вона добре поєднується з овочами, м'ясом, рибою та морепродуктами. Її можна додати до традиційних супів – борщ, щі. Овочевому рагу морська капуста додасть незвичайний, йодистий смак. Перед тим, як додавати заморожену або сушену ламінарію в різні страви, важливо правильно її приготувати.

Капусту в сушеному вигляді можна подавати як гарнір до більшості других страв. (Перед приготуванням ламінарію рекомендується замочити. Про приготування цього засобу необхідно подбати з вечора.

Ламінарію можна купити не тільки в вигляді консервів: часто зустрічається також заморожена, сушена, маринована та пресована морська капуста. Корисні властивості максимально зберігаються у свіжій, сушеній та консервованій безпосередньо у морі. капусті.

Дієтолог порекомендувала вибирати свіжу або сушену морську капусту, а ось від маринованої відмовитися – при такій обробці ламінарія втрачає частину корисних властивостей і може містити дуже багато консервантів. Норма споживання морської капусти – 40 грамів на добу.