Для кумицького та лезгінського хінкалу тісто розкочується тонкими листами, він чимось нагадує бешбармак. Зазвичай хінкал їдять руками. Шматки вареного тіста вмочують у соус, їдять уприкуску з м'ясом і запивають бульйоном. Деякі використовують вилку та ніж, але, кажуть, від цього втрачається правильний смак страви. Mar 1, 2020
Дістаньте один шматочок тіста, розріжте його. Якщо всередині тісто не сире, значить готове. Шумівкою викладіть хінкал на блюдо і дуже швидко проткніть кожен шматочок вилкою, зубочисткою або ножем, щоб випустити пару. Тепер приготуйте соус.
Аварський хінкал Коли тісто звариться, кожен проколюють зубочисткою, щоб не здувся.
Спосіб приготування лезгінського хінкалу схожий з рецептом кумицького хінкалу. Різниця лише в тому, що тісто розкочується в два рази тонше. Подається на стіл гарячим та з усіма традиційними соусами.