Є маракуйю дуже просто: плоди потрібно помити і розрізати навпіл. М'якуш, що знаходиться всередині, зручно є десертною ложечкою. Пешн фрут їдять разом із кісточками, а ось шкірку ні в якому разі є не можна, адже вона містить токсичні речовини.

Кісточки цього фрукту їстівні. На тлі загального післясмаку кісточки можуть здатися гіркими, тому, якщо ви не хочете їх їсти, можна, можливо їх позбутися. Для цього просто треба протерти м'якоть через сито, тоді залишиться лише кисло-солодка частина плода.

Особливих заборон на вживання маракуї ні, але їсти фрукт у великих кількостях не варто — 100 г у день буде цілком достатньо. Обережність потрібно проявляти діабетикам, людям, схильним до алергії, жінкам, що годують і вагітним, а також при індивідуальній непереносимості.

Як чистити маракуйю Досить просто розрізати його ножем на дві частини та витягнути м'якоть чайною ложкою. У соковитій м'якоті досить багато їстівних кісточок. Якщо їхній смак вам не подобається, можна протерти ніжну масу через сито.