Креветки прийнято чистити руками, а ось їдять їх за допомогою виделки. Як правило, при сервіруванні на стіл ставлять тарілку для панцирів та чашку з теплою водою та шматочком лимона – для обполіскування пальців. Смажені креветки, які подають без голови та з неочищеним кінчиком хвоста, беруть рукою за хвіст і вмочують у соус.

Так, у креветках містяться натрій, калій, фосфор, сірка, кальцій, магній, залізо, цинк, мідь, марганець, йод, фтор, хром, кобальт, нікель, молібден та ін. Ця добра половина таблиці Менделєєва насичує наш організм величезним запасом життєвої енергії.

Очищені ж креветки слід їсти вилкою для устриць або десертною. Коктейль із креветок подають у креманці на сервірувальній тарілочці. Креветку треба їсти, розгортаючи на вилку. Щоб не перекинути креманку з коктейлем, різати креветку на сервірувальній тарілці не варто.