- Аналізуйте залишки …
- Готуйте нові страви на основі вчорашніх страв.
- Використовуйте продукти до останньої краплі або шматочка.
- Робіть акцент на сезонних продуктах.
- Складайте меню на тиждень.
- Купуйте в оптових магазинах раз на тиждень.
- Замовляйте продукти з доставкою.
- Перевіряйте акції на продукти
Виявилося, що переважна більшість вільнонайманих фахівців витрачає на продукти 5000-7500 рублів у місяць на одну людину, а кожен десятий – понад 20 000 рублів у місяць або близько 700 рублів на день. Порівняємо показники з таблиці із прожитковим мінімумом.
Віддавайте перевагу менш розкрученим брендам, звертайте увагу на найкращу цінову пропозицію. Вивчайте щотижневі брошури супермаркетів або підпишіться на розсилку акцій інтернетом. Перед походом у магазин складайте список покупок. Ходіть у магазин рідше.