Хичін (Карач. -Балк. хичин) – національне блюдо карачаєво-балкарської кухні, корінням що йде в період традиційних вірувань. Хичини – це круглі коржики або пироги з прісного тіста з різноманітною начинкою.

Зазвичай хичини подають, склавши чаркою і рясно змастивши вершковим маслом. У великих нерідко роблять отвір у середині, щоб покласти шматочок олії ще й під скоринку з тіста. Їдять лише руками, відриваючи по невеликому шматочку на один укус. А запивають айраном із коров'ячого молока.

Хичін (Карач. -Балк. хичин) – коржик з сиром, розсольним сиром або м'ясною начинкою із зеленню, національне блюдо карачаївців і балкарців. За своєю престижністю вони оцінювалися у карачаївців та балкарців по-різному, але всі їхні різновиди були дуже популярними у народі.

Заморожений продукт поштучно викласти на розпечену суху сковороду, обсмажити з двох боків до рум'яної скоринки. Зняти зі сковороди, за бажанням змастити з двох боків вершковим маслом|мастилом|.