Промити чай просто. Використовуйте малий об'єм води, щоб провести процедуру швидко. В іншому випадку ви пропустите дорогоцінний час і чайний лист почне виділяти корисні речовини в першу воду. Залийте сухий чай гарячою водою до 90°С настільки, щоб вода прикрила чайний лист і швидко злийте воду.31 Oct 2021

При заварюванні чаю у китайській традиції слив першого настою називається «промивкою чаю». У «Великому словнику китайської чаюсловосполучення «сі ча» («промивати чай») пояснюється так: «промивання видаляє домішки з поверхні чаю, що дозволяє повністю розкрити його аромат та смак».

Тонкі та ніжні зелені та білі чаї можна не промивати. Особливо якщо вони зовсім свіжі, і ви впевнені в чистоті їх виробництва. А ось пуери промивати обов'язково!

Промивати листя перед заварюванням Вважається, що кілька секунд у гарячій воді дозволять очистити лист від пилу та не погіршать властивостей готового напою. За кілька секунд її треба злити. Загалом ви можете самі визначити, чи потрібно промивати чай. Все залежить від його якості та ступеня чистоти.