Курагу промивати треба! Незалежно від того – була оброблена діоксидом сірки чи ні. Якщо курага натуральна (не оброблена) її досить добре промити під проточною водою, очистивши від налиплих фракцій пилу та бруду. Для більшої впевненості можна обдати окропом і давати дітям.

Правильний спосіб підготовки цього сухофрукта виглядатиме так: плоди замочуються у воді кімнатної температури приблизно на півгодини, а потім ретельно промиваються під краном. Після цього їх можна сміливо їсти або використовувати у кулінарії. Перед вживанням чорнослив потрібно замочувати у прохолодній воді.

Як замочувати сухофрукти Залийте сухофрукти водою кімнатної температури та залиште на півгодини, а потім ретельно промийте їх. В результаті діоксид сірки перетвориться на сірчисту кислоту і залишиться на дні ємності, а масла, що використовуються для надання блиску плодам, піднімуться нагору.

Мити сухофрукти потрібноАле тільки холодною (прохолодною або ледь теплою водою), ні в якому разі не гарячою. Справа в тому, що на виробництві перед упаковкою продукт обробляють від комах і будь-якої іншої органічної бяки діоксидом сірки. Нічого страшного в ньому немає і добре змивається холодною водою.