Правильний спосіб підготовки цього сухофрукта виглядатиме так: плоди замочуються у воді кімнатної температури приблизно на півгодини, а потім ретельно промиваються під краном. Після цього їх можна сміливо їсти або використовувати у кулінарії. Перед вживанням чорнослив потрібно замочувати у прохолодній воді.
Як замочувати сухофрукти Залийте сухофрукти водою кімнатної температури та залиште на півгодини, а потім ретельно промийте їх. В результаті діоксид сірки перетвориться на сірчисту кислоту і залишиться на дні ємності, а масла, що використовуються для надання блиску плодам, піднімуться нагору.
Мити сухофрукти потрібноАле тільки холодною (прохолодною або ледь теплою водою), ні в якому разі не гарячою. Справа в тому, що на виробництві перед упаковкою продукт обробляють від комах і будь-якої іншої органічної бяки діоксидом сірки. Нічого страшного в ньому немає і добре змивається холодною водою.