Починати мити краще з найменш забруднених предметів – столових приладів та склянок, потім чашки та тарілки. Намилюйте та відкладайте убік. Сковороди та каструлі мийте в останню чергу і за потреби замочіть на ніч з миючим засобом у гарячій воді – вона краще розчиняє жир.

Дотримання послідовності дій при миття та сушінні посуду: очищення посуду від залишків їжі, замочування посуду, намилювання посуду миючим засобом, чищення посуду, ополіскування, сушіння

Використовуйте правило однієї мильної губки Коли на кухні накопичується ціла гора посуду, здається, що очистити її від жиру та бруду – це справжній подвиг. Спробуйте полегшити собі завдання за допомогою правила однієї мильної губки: мийте посуд доки губка піниться.

Якщо ви категорично проти побутової хімії, то ви можете використати народні засоби для миття посуду, зокрема – поєднання солі та соди, соди та оцту, соди та лимонної кислоти, гірчичний порошок. Загалом ці кошти дійсно дозволяють досить якісно очистити. посуд. Вони максимально безпечні.