Наливати напій необхідно так, щоб він займав широку частину коньячного келиха. У такий спосіб вдасться вловити його аромат. Пити бренді краще у спокійній обстановці.Apr 3, 2019

Дегустатори радять пити бренді, дотримуючись наступних рекомендацій:

  1. Наливати напій у сніффтер (коньячний келих), заповнюючи лише його широку частину. …
  2. Пити бренді маленькі ковтки у вузькому колі близьких людей. …
  3. Оптимальна температура подачі бренді – 22-25°C. …
  4. Бренді прийнято пити у чистому вигляді без закуски.

Для зменшення фортеці бренді розбавляють негазованою мінеральною водою, тоніком, апельсиновим та виноградним соками. Оптимальна пропорція – один до одного. Виноградні сорти бренді можна поєднувати з філіжанкою кави або міцного чорного чаю.

Ідеально вживати напій при температурі 22-25 градусів, гріючи келих долонями. З чим п'ють бренді? Так само як і лікер, це класичний діжестив (особливо якщо старше десяти років), тобто напій, що подається наприкінці трапези для поліпшення травлення. Вживають бренді дрібними ковтками, зазвичай, без закуски.