Так, віскі не п'ють залпом, а лише невеликими ковтками. Перш ніж відкрити пляшку, охолодіть її до температури 18 градусів – це приглушить спиртуозність віскі, зберігши аромат навіть у поєднанні з льодом. Взявши пляшку в руки, струсіть, після чого налийте собі небагато, грам 40 – цю "порцію" шотландці називають дрем.

Якщо змішати колу та віскі навпіл, смак буде різким і швидко сп'янить. Одна частина віскі і три частини коли складуть оптимальний мікс.Віскі з колою – пропорції

  1. Заповніть тумблер або хайбол крижаними кубиками.
  2. Влийте 40-50 мл віскі.
  3. Додати 120-150 мл Coca-Cola.

Feb 8, 2019

Сам віскі найкраще подавати у графині. Крім того, смак напою залежить від температури його подачі. Так, оптимальною температурою для віскі вважається 18 – 21 ° С, причому варто пам'ятати, що перегрітий напій сильно "разити" спиртом, а занадто холодний не зможе показати себе повною мірою.

3 – Наповнюємо келих Як правило порція віскі у келиху має перевищувати 50-60 мл. Усі спеціалізовані келихи для односолодового віскі рідко перевищують цей ефективний обсяг.