Процес включає кілька етапів: промивання, пропарювання, вимочування, промивання з содою та сушіння. Заповнення барила дистилятом та додатковими компонентами. Зберігання в темному місці, що провітрюється. Підтримувати температурний режим слід протягом усього часу наполягання самогону в бочці. Mar 22, 2021

У дубовій бочці на 5 літрів потрібно витримувати до 3-4 місяців; самогон із солодової ячмінної, пшеничної чи кукурудзяної браги стає віскі через 2-60 років. У 5-тилітровій бочці потрібно 2-3 місяці.

Для витримки в домашніх умовах бочці від 2 до 10 літрів добре підійде самогон міцністю від 43 до 46 відсотків за умови, що термін витримки до 6 місяців. Якщо обсяг вашої тари більше 10 літрів, а термін витримки більше 3 років, то краще залити самогон вмістом спирту від 60 до 70 відсотків.

Термін залежить від площі взаємодії поверхні деревини, ступеня зношування. бочки, фортеці заливається самогону, температури зберігання бочки, вологості приміщення, вихідної сировини дистиляту. При заливанні 70% самогону в бочку Вперше, можна орієнтуватися на таку підказку: 5 л – 3 місяці 10 л – 6 місяців