Баклава, або пахлава, покроковий рецепт на 4442 ккал, фото, інгредієнти – Thesaurus.Feb 24, 2013

Пахлава (Баклава) – кондитерський виріб з листкового тіста з горіхами в сиропі.

У чому полягає відмінність? Пахлава – виріб, що складається з 6-7 шарів здобного тіста, до складу якого входить сметана та яйця, з прошарками із подрібненого волоського горіха. Класична пахлава має форму ромба. Баклава ж виготовляється з прісно-шарованого тіста і складається, як мінімум, із п'ятнадцяти шарів.

Пахлава або баклава (імовірно від монгольського baγla – загортати або тюркського baklağı) – популярний кондитерський виріб з листкового тіста з горіхами в сиропі, широко поширений в кухнях східних народів.