Покладіть ананас на дошці горизонтально, шефським ножем відріжте верхівку разом із листям (вона може знадобитися для прикраси), а потім дно. Встановіть ананас вертикально. Тим же ножем зріжте шкірку завтовшки приблизно 1 см, просуваючи ніж злегка по еліпсу, за вигином поверхні ананаса.

Відрізаємо одне кільце, зрізаємо по колу шкірку, якщо залишилися «вічка» — можна скористатися картоплечисткою і вирізати їх. Розрізаємо кружок на часточки-сектори. При цьому пропонується брати часточку за куточок (там, де серцевина ананаса), відкушуючи з нього м'якоть, а сам жорсткуватий куточок – викидати.

Помістіть свій ніж зверху фруктів тільки за одним з «очей». Зріжте шкірку фрукта зверху донизу, злегка повертаючи ніж зверху та знизу, огинаючи форму ананаса.