Температура подачі віскі Перед подачею віскі в жодному разі не охолоджують. Через цю поширену помилку втрачається все багатство аромату та смаку. Оптимальна температура подачі напою – 18-23 °С. Зберігати спиртне у холодильнику теж не варто.

Оптимальна температура для хорошого чистого віскі – Від 18 до 20 оС. Летючі фракції, що визначають аромат і смак, максимально виявляються, коли віскі не теплий і не холодний. Надмірно охолоджений віскі "стискається", його букет змащується, багатий смак залишається закритим.

Найчастіше прийнято пити міцний алкоголь сильно охолодженим або додавати до нього лід. Насправді, це неправильно, коли мова йде про віскі. Оптимальна температура цього напою – 18-20 градусів Цельсія. За такої температури напій повністю розкриває свій смак.

Віскі п'ють невеликими порціями. Кілька секунд напій повинен залишатися в роті – це посилить післясмак букета. Потім можна зробити ковток. Якщо пробуєте кілька сортів віскі, «очищайте» смакові рецептори питною або мінеральною водою