Коли омлет готовий, візьміть тарілку (більше за діаметр сковороди) і накрийте нею сковороду. Обережно переверніть омлет на тарілці, потім поверніть на сковороду, щоб був повністю готовий для подачі. Інший варіант – використовувати ложку чи кулінарні щипці, але треба діяти дуже обережно, щоб не розірвати омлет.
Розігрійте сковороду і розтопіть вершкове масло|мастило|, зменште вогонь. Поперчіть і посоліть омлет до смаку, влийте яйця в сковороду і смажте на повільному вогні. Коли омлет прихопиться, акуратно згорніть його в трубочку або конвертик і переверніть. Додати вогню і підрум'яняти ще 10 секунд.
У класичному варіанті омлет готовий, коли знизу з'явилася трохи золотиста тонка скоринка, а зверху центр залишився трохи рідкуватим, ніби недоготовленим.
Вогонь зменште до помірного. Накрийте кришкою сковороду. Через 1 хвилину, коли краю омлет стануть непрозорими, а середина омлет ще залишиться рідкою, зменште вогонь до мінімального і під кришкою готуйте до готовності (приблизно 4-5 хвилин).