Самбука розливається у вузькі стоси, підпалюється. Полум'я повинно горіти 5-8 секунд, після чого його гасять сильним видихом і швидко випивають лікер, доки він не охолонув. Це дозволяє максимально розкритися букету напою. У такий спосіб можна випити багато самбуки, особливо у дружній та веселій компанії.Mar 13, 2019

Гаряча самбука – Звичайна справа на веселих вечірках. Вогонь не особливо впливає на смакові якості лікеру, але все це виглядає дуже ефектно. Втім, італійці вважають, що підпалювати самбуку – блюзнірство. Стопку наповніть напоєм.

"Вогненний" спосіб подачі самбуки полягає в наступному. Беруть два однакові келихи для самбуки, один наповнюють. Потім самбуку підпалюють на кілька секунд. Акуратно, щоб не загасити полум'я, переливають лікер у другу склянку.

Напій п'ють, а потім вдихають пари самбуки у першому келиху через трубочку. Кавові зерна розгризають. На перевернутий вгору дном келих капають кілька крапель теплої самбуки після процедури підпалювання та вдихають через ніздрю. Зазвичай це третій етап після вдихання пари через трубку.