БУЖЕНІНА, -и, ж. Варена свинина, виготовлена особливим чином.
Буженіна — традиційне святкове блюдо російської та української кухні: свинина чи яловичина (рідше — баранина) з кульшового висівки, запечена великим шматком. Аналог цієї страви (тобто свинина, запечена великим шматком) відомий у квебекській кухні (фр. rôti de porc).
Відповідно до правила утворення прислівників від прикметників за допомогою приставки «по-» та суфіксів: «-ск-», «і-»/«ки» слово писати слід через дефіс: «по-російською».
Морфологічні та синтаксичні властивості
відмінок | од. год. | мн. год. |
---|---|---|
Їм. | спідниця | спідниці |
Р. | спідниці | спідничок |
Д. | спідниці | спідницям |
Ст. | спідницю | спідниці |