Напій наливали в мідну посудину з вузькою горловиною та поміщали на розпечене вугілля. Шкідливі домішки випаровувалися, а спирт зберігався. Сучасний напій, виготовлений у фабричних умовах, такого очищення не потребує. Тому сьогодні байцзю п'ють з невеликих керамічних чашок, не нагріваючи, але рясно закушуючи.Jan 1, 2019

Тому все частіше люди п'ють байцзю кімнатної температури або трохи охолодженим. Однак, не забуваючи традиції, розливають напій у маленькі глиняні чашечки. Так як напій дуже міцний (від 40 і аж до 80 градусів), то закусувати його радять щедрою, жирною закускою. Наприклад, крильця, сосиски, гриль.

Китайську горілку перед дегустацією охолоджують до 5-10 градусів. При цій температурі яскраво розкриваються смакові та ароматичні відтінки напою. У Китаї байцзю п'ють із спеціальних фарфорових чи нефритових чашок особливої ​​форми. Деякі виробники поставляють на європейський ринок набір із цими келихами.

байцзю байцзю) – традиційний китайська алкогольний напій, найближчий горілці. Є прозорою рідиною зі специфічним запахом. Зміст етилового спирту в байцзю варіюється від 40 до 60%. Мабуть, найбільш міцним різновидом байцзю є «Лаобайгар» (кит. трад.