Велика кількість чаю, випита перед їжею, веде до розрідження слини, їжа починає здаватися несмачною, крім того, може тимчасово знизитися засвоєння протеїну органами травлення. Отже, пийте чай за 20-30 хвилин до їди.

Ряд дієтологів схиляються до думки, що пити чай коштує не раніше 30 хвилин після прийому їжі. Якщо випити кухоль чаю відразу після їжіЦе призведе до зниження кількості шлункового соку, порушить роботу шлунка і, як наслідок, уповільнить травлення.

Пити чай або кава після їжі можна раніше, ніж воду тільки тому, що ці напої гарячі, тому можуть допомогти в травленні їжі, а не загальмувати весь процес. Правильно пити воду: теплу чи холодну? ВАЖЛИВО: Як уже говорилося, пити холодну воду – Шкідливо для травного тракту.

Вживання чаю відразу після трапези не принесе жодної шкоди вашому здоров'ю. Особливо фахівець рекомендував зелений чай, який найкорисніший. Нутриціолог Марія Бессонова спростувала твердження про шкоду чаю після їжі через його здатність розбавляти шлунковий сік та заважати процесу травлення.