Оскільки ферментоване листя іван-чаю має підвищену біологічну активність, то не варто заварювати занадто міцний чай або пити його у великих кількостях. Заварювати іван-чай краще в керамічному або скляному чайнику. Потрібно взяти 4-5 г іван чаю і залити 100 мл гарячої води.
Відомо, що кипрей насичений корисними вітамінами, що дозволяє йому надавати лікувальну дію на організм. З оздоровчою метою напій рекомендують пити за півгодини до їжі, або через півтори години після.
Крім цього, у складі Іван–чаю є каротин, танін, пектин, дубильні речовини та флавоноїди. Так що пити цей напій стоїть не натще, і не як заміну простої питної води.
Як часто можна пити Іван–чай Це пов'язано з тим, що надто часте вживання відвару з зніту може призвести до деяких розладів травного тракту. Тому, якщо ви приймаєте настій кожен день, то обов'язково час від часу робіть перерву. Або чергуйте його вживання з іншими напоями.