Горілку краще пити з 50-грамових чарок залпом. Спочатку потрібно глибоко видихнути, потім зробити ковток на наступному вдиху. Після цього знову глибоко видихнути, позбавляючись пари спирту, і піднести до носа шматочок ароматного хліба щоб «занюхати» випите.Jun 17, 2013

Зазвичай чисту горілку п'ють сильно охолодженим, практично крижаним. Для цього можна покласти пляшку в морозильник горілка не замерзає, лише досягає оптимальної температури. При цьому всі неприємні, різкі смаки зникнуть і гіркота алкоголю пом'якшиться.

Горло людини завжди вологе. Гладати та дихати сухим горлом дуже боляче, майже неможливо. Тому перед питтям спирту радять вдихнути, щоб потім, видихнувши, знову повернути вологу на висічене спиртом горло (людина видихає вологе повітря).

Тільки залпом. Ніколи не пий на вдиху. Тільки на повному видиху із затримкою дихання.