П'ють її невеликими ковтками. Келих наповнюють на три чверті. Роблять невеликий ковток і трохи затримують напій у роті, щоб відчути його аромати: ваніль, лісовий горіх, мигдаль, перець. Запам'ятайте: грапу не розбавляють іншими напоями!

Закуска має значення. Граппа чудово поєднується як із солоною їжею, так і з десертами та солодощами. Можна спробувати поєднувати грапу з м'ясними теплими салатами, рибою, морепродуктами та стейком. Непогано гратиме букет і у поєднанні з чорним шоколадом, морозивом, тістечком, а також фруктами та ягодами.

За своєю методикою виробництва грапу можна назвати родичкою коньяку чи бренді. Але в відмінність від цих напоїв італійську горілку роблять на основі макухи, а не вина. Етапи виробництва напою приблизно такі: Виноградну макуху відокремлюють від гребенів.