Як і всі десертні вина, кагор прийнято пити з невеликих келихів. Для домашнього користування вино можна водою не розбавляти, подавати кагор слід кімнатної температури після їжі або у великих перервах між їжею. Кагор не прийнято пити за святковим столом, запиваючи їм їжу.

при анемії: 100 гр. перегородок волоського горіха залити 0,5 лКагора», поставити у темне місце на два тижні, потім процідити. Приймати по дві столові ложки три-чотири рази на день перед їжею.

Кагором традиційно лікують грип та застуду, аж до запалення легень та бронхіту. Справляється вино і з вірусними захворюваннями, що стимулює імунну систему. Хронічна втома, стреси, напруга нервової системи пасують перед кагором.

Для цього 1 частина кагора розбавляють 3 частинами води. Через 15 хвилин напій пробують. Якісний кагор повинен зберегти свій колір і аромат, сурогат відразу ж каламутніє і починає неприємно пахнути.